Viulutaiteilija Henrik Perelló (s.1969) syntyi Tampereella perheeseen, jonka isä, viulisti Luis Perelló-Farré toimi Tampereen kaupunginorkesterin konserttimestarina 1970-luvulla. Viulunsoiton opintonsa hän aloitti isänsä johdolla ja yhdeksänvuotiaana musiikkiluokalle päästyään Tampereen musiikkiopistossa opettajanaan Arkady Vinokurov. Opinnot jatkuivat  R. Cekuoliksen ja A. Glazunovin johdolla, minkä jälkeen hän siirtyi Tampereen konservatoriossa yliopettaja Pentti Salosen luokalle. 20-vuotiaana Perelló pääsi Sibelius Akatemiaan kuuluisan venäläisen viulutaiteilijan, professori Igor Bezrodnyin oppiin, missä hän opiskeli kuusi vuotta  suorittaen viulunsoiton diplomitutkinnon 1996 erinomaisin arvosanoin. Hän on myös opiskellut mestarikursseilla  V. Klimovin, A. Melnikovin ja  G. Zhislinin johdolla.  
 
Henrik Perelló on toiminut vakituisesti Suomen Kansallisoopperan orkesterin, Savonlinnan oopperajuhlaorkesterin, Tampere Chamberin ja Tampere Filharmonian konserttimestarina ja määräaikaisesti Pori Sinfoniettan sekä Vaasan kaupunginorkesterin konserttimestarina  2015 -2016. Hän on esiintynyt tunnetuimpien suomalaisten kapellimestarien, kuten E-P Salosen, Leif Segerstamin ja Okko Kamun johdolla. Perelló esiintyy aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona erilaisissa kokoonpanoissa.
 
Hänet tunnetaan hyvin myös viihteellisen viulun mestarina. - 
Perelló hallitsee laajasti eri musiikkityylejä. Crossover -viulistina erityisesti argentiinalainen tango ja tango nuevo ovat lähellä hänen sydäntään. Hän on konsertoinut Astor Piazzollan tangoihin erikoistuneen In Time –kvintettinsä kanssa kotimaan konserttilavojen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Venäjällä, Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Argentiinassa, Japanissa ja Emiraateissa. Perelló on tehnyt viisi Piazzolla –levytystä, joista ensimmäinen, Piazzolla InTime, valittiin vuoden levyksi 1995. InTime –kvintetti sai ensimmäisen palkinnon 1.kansain- välisessä Astor Piazzolla  kilpailussa Italiassa1994. Perinteistä argentiinalaista tangoa Perelló soittaa lisäksi Cuarteto Perelló –kvartetissa.
 
Jazz-muusikkona hänen aluettaan on  gipsy jazz-tyyli, minkä tunnetuin edustaja viulistina on Stephane Grappelli.  Tanssiorkestereissa Perelló soittaa viulun lisäksi bassoa ja kosketinsoittimia, mutta hallitsee useita muitakin instrumentteja. 
 
Flamencomusiikissa hän on kansainvälisesti instrumenttinsa uranuurtajia. Uusimpana alueena on cosmo-musiikki. Studiomuusikkona Perelló on äänittänyt ja julkaissut  toista tuhatta raitaa. Radion ja television kautta hän on maamme tunnetuimpia viulisteja viihdemusiikin saralla. Nykyään hän myös sovittaa musiikkia eri kokoonpanoille.
 
Henrik Perellólle myönnettiin Pirkanmaan taidetoimikunnan kulttuuritekopalkinto 2005.